"A nyelvtanulás lehet élvezetes is!" Információ: Némethné Ambrus Borbála Telefon: +36 30 464 4552

Miért fontos a gyermekkori nyelvtanulás?

 

A szülők nagy része aggódik azért, hogy nem lesz-e zavaró gyermeke számára ha egyszerre két nyelvet is tanul. Gyakori állítás: “Még magyarul sem tud rendesen.” Attól tartanak, hogy a két nyelv keveredni fog a gyermekek fejében és ez problémát okoz majd. Ez azonban szerencsére, nem így működik.

A nyelviskolai kereteken belüli nyelvtanulásnak éppen az az előnye, hogy a gyerekek tudják mihez kötni a másik nyelvet, tudják, hogy ezt csak akkor használják, ha az adott iskolában vannak, és csak azzal a tanárnénivel kell, aki mindig foglalkozik velük. Később természetesen, ahogy fejlődik a gondolkodásuk, a tudás már nem lesz helyhez kötött. A tanulóink tudják, hogy itt a “Goodbye” az elköszönés, mert így szokták meg.

A másik nagy előny, hogy a hangképző szerveink kb. 6-7 éves korunkig tudnak alakulni, fejlődni. Ha ez idő alatt sikerül az idegennyelv hangkészletét elsajátítani, az már rögzülni fog és később nem lesz probléma pl.  a “three” vagy a “think” igen nyelvtörő szavak kiejtésével.

Fontos az is, hogy a gyerekekre valóban csak “ragad” a tudás, ők még nem gondolkodnak el rajta, nem teszik fel a “miért van így, és miért nem így mondjuk?”- kérdéseket. Nem a magyar nyelv szabályaiból indulnak ki, hiszen azokat még nem ismerik tudatosan. Ők azért mondják helyesen, mert így hallották az oktatótól.

Mindezek mellett az sem utolsó szempont, hogy a foglalkozások során bővül a tudásuk, a világképük; fejlődik a finommotorikájuk (sok a vizuális neveléssel kapcsolatos feladat) és a mozgásuk is. Minden órán igyekszünk annyi érzékszervet bevonni a tanulásba, amennyit csak lehet, hiszen ezek még jobban elősegítik a gyors és hatékony tanulást.

 

Csizmár Rita
(nyelvtanár, fejlesztőpedagógus)

 

Játékos angol/Német foglalkozások, óvodásoknak:

A foglalkozások során az oktató kizárólag angol/német nyelven beszél! A szavakat és kifejezéseket dalokkal, mondókákkal, mesékkel, bábjátékokkal és képek segítségével sajátítják el a gyerekek. Azoknak a gyerekeknek ajánljuk, akik már folyékonyan beszélnek az anyanyelvükön.

 

Egy foglalkozás időtartama 30 perc!

 3-7 éves korig csoportban

 

 

Időpontok:

 

Az foglalkozások időpontját többnyire 16:00 után tervezzük, illetve szombati órák is lehetségesek.

Csoportindulás minimum 3 főtől lehetséges, akár egyéni időpontban is!

 

Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek
Délelőtt
16:00-17:00 16:30-17:00

Kezdő Óvodás Angol

 

17:00-18:00 17:00-17:30

Haladó Óvodás Angol

17:00-17:30

Kezdő Óvodás Német

Tankönyvcsaládok: Cookie and Friends, Potatoe Pals, Happy House, Smart Junior

 

I N G Y E N E S     P R Ó B A Ó R A!

 

Hozzászólások